freebike

EnglishSuomi

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET (UKK)

 

 

KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMINEN

1. Miksi en voi rekisteröityä ensin ja ostaa käyttöoikeutta vasta myöhemmin?
 
2. En saanut tekstiviestiä puhelinnumeron varmistamista varten
 
3. Puhelinnumeron varmistamiseen käytettävä tekstiviestikoodi ei kelpaa
 
4. En saanut sähköpostiviestiä sähköpostiosoitteen varmistamista varten
 
5. Klikkasin sähköpostiosoitteen vahvistusviestiä ja saan virheilmoituksen
 
 

 

KAUPUNKIPYÖRÄASEMAT

1. Haluaisin uuden kaupunkipyöräaseman...
 
 
 
 

KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMINEN

 
 
 

1. Miksi en voi rekisteröityä ensin ja ostaa käyttöoikeutta vasta myöhemmin?

 
Vilkku-fillareiden käyttäjäksi rekisteröityminen vaatii jonkin maksullisen käyttöoikeuden valitsemisen ennen yhteys- ja maksutietojen antamista. Ostat valitsemasi käyttöoikeuden samalla kun syötät maksukorttisi tiedot. Käyttöoikeuden ostotapahtuma vaaditaan maksukortin teknisten tietojen liittämiseksi käyttäjätiliisi.  Rekisteröitymisen yhteydessä ostamasi käyttöoikeus on heti voimassa ja voit aloittaa fillaroinnin heti kun olet rekisteröitynyt ja saanut käyttäjätunnuksesi.
 
Käyttöoikeuden ostaminen rekisteröitymisen yhteydessä on tekninen ominaisuus, johon Kuopion kaupunki ei voi suoraan vaikuttaa.
 
Teemme parasta aikaa yhteistyötä järjestelmätoimittajan kanssa helpomman rekisteröitymistoiminnon aikaansaamiseksi. Freebike-järjestelmä on käytössä useassa eri kaupungissa, joissa käytetty toteutustapa tulee huomioida suunnittelussa ja toteutuksessa.
 
 
 

2. En saanut tekstiviestikoodia puhelinnumeron varmistamista varten

Mikäli et saanut rekisteröityessäsi antamasi puhelinnumeron vahvistuskoodin sisältävää tekstiviestiä, niin tarkasta seuraavat asiat:
 
  1. tarkasta antamasi puhelinnumero mahdollisten näppäilyvirheiden varalta
  2. tarkasta onko puhelinnumeron maatunnus oikein (Suomi =+358)
  3. onko puhelinnumerosi annettu kansainvälisessä muodossa ilman ensimmäistä nollaa (esim.  040123456 = 40123456)
  4. ota yhteyttä teleoperaattoriisi mahdollisten palveluviestiestojen päällä olon tarkistamiseksi.
 
 

3. Puhelinnumeron varmistamiseen käytettävä tekstiviestikoodi ei kelpaa

 
Puhelinnumeron varmistamiseen käytettävä tekstiviestikoodi on aikarajoitettu ja se vanhenee noin 10 minuutin kuluessa. Aloita rekisteröityminen uudestaan, mikäli vastaanottamasi koodi on vanhentunut.
 
Tekstiviestikoodin voi käyttää rekisteröitymisyritykseen vain kerran. Aloita rekisteröityminen uudestaan, mikäli rekisteröitymisesi keskeytyy tekstiviestikoodin syöttämisen jälkeen.
 
 
 

4. En saanut sähköpostiviestiä sähköpostiosoitteen varmistamista varten

Mikäli et saanut rekisteröityessäsi antamasi sähköpostiosoitteen vahvistuslinkki sisältävää sähköpostia, niin tarkasta seuraavat asiat:

  1. tarkasta antamasi sähköpostiosoite mahdollisten näppäilyvirheiden varalta
  2. tarkasta onko viesti mennyt sähköpostisi roskapostilaatikkoon. HUOM! Joillakin mobiililaitteilla (esim. iPhone) sähköpostipalvelun (esim. hotmail.com) roskapostilaatikon sisältöä ei voi katsoa ja roskapostilaatikon sisältö pitää tarkistaa esim. sähköpostipalvelun Web-selaimelle tarkoitetulla käyttöliittymällä
  3. joidenkin sähköpostipalvelutarjoajien (esim. luukku.com) asetusten on havaittu estävän Vilkku-fillareiden lähettämien sähköpostiviestien perille pääsyn.
 
 

5. Klikkasin sähköpostiosoitteen vahvistusviestiä ja saan virheilmoituksen

Sähköpostiosoitteen vahvistusviesti avaa osoitteen teknistä varmennusta varten erillisen Internet-sivun, jonka tulisi sulkeutua automaattisesti.

Joissakin mobiililaitteissa vahvistusta varten avautunut verkkosivu ei sulkeudu automaattisesti. Tällöin Freebike-sovellukseen tulee siirtyä joko sulkemalla mobiililaitteen verkkoselain tai valitsemalla Freebike-sovellus mobiililaitteessa avoinna olevista sovelluksista.

Sähköpostiosoitteen vahvistusviesti on aikarajoitettu ja se vanhenee noin 10 minuutin kuluessa. Aloita rekisteröityminen uudestaan, mikäli vastaanottamasi linkki on vanhentunut.

Jos yrität rekisteröitymistä uudestaan, niin tarvittaessa tarkasta sähköpostisovelluksesi viestien aikaleimoista, mikä vastaanottamistasi vahvistusviesteistä on uusin ja näin ollen voimassa oleva viesti.


 

 

KAUPUNKIPYÖRÄASEMAT

 
 

1. Haluaisin uuden kaupunkipyöräaseman...

Vilkku-fillareiden ensimmäisellä toimintakaudella kerätään tietoa ja käyttäjäkokemuksia toteutetusta asemaverkostosta ja palvelukokonaisuuden toiminnasta.

Asemaverkoston laajentamiseen liittyvät suunnitelmat ja päätökset tehdään suhteutettuna isompaan kokonaiskuvaan, joka huomioi mm. käytössä olevien pyörien määrän ja ihmisten vuorokausirytmiin liittyvän kysynnän.

Asemaverkoston koko ja asemien maantieteellinen sijainti on sidottu pyörien kokonaismäärään ja kaupunkirakenteeseen eli asumiseen, työpaikkoihin, nähtävyyksiin, pyöräilyväyliin, joukkoliikenteen palvelutasoon jne.

 
Kuopio - Hyvän elämän pääkaupunki
 
Käyttöehdot - Tietosuoja - Rekisteriseloste