freebike

English

Saat Vilkku-fillarin käyttöösi nopeasti ja helposti seuraavien ohjeiden avulla. 
 
Vilkku -fillarin rekisteröinnistä ja käyttöönotosta on tehty myös selkeä video-opastus. Videon on tuottanut Kuopion polkijat ry. Videoon pääset täältä
 
Jos et ole vielä rekisteröitynyt:
 
1. Lataa sovellus2. Rekisteröidy3. Osta käyttöoikeus
 

 1. Lataa Freebike-sovellus      

 2. Rekisteröidy käyttäjäksi

 3. Osta käyttöoikeus    

 
Kun olet rekisteröitynyt ja ostanut käyttöoikeuden:
 
4. Ota fillari käyttöön5. Fillaroi!6. Palauta
 

 4. Ota fillari käyttöön

 5. Fillaroi!

 6. Palauta

 

Vilkku-fillarien käyttöehdot löydät täältä.
 
 

 

1. LATAA FREEBIKE-SOVELLUS

 
Vilkku-fillareita käytetään ensisijaisesti Freebike-mobiilisovelluksella.
 
Lataa sovellus Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille sovelluskaupoista. Klikkaa alla olevaa kuvaketta tai hae sovellusta mobiililaitteesi sovelluskaupasta hakusanalla Freebike. Sovellus on suomen- ja englanninkielinen.

 
apple.png
 
google.png

 

Tunnistat oikean sovelluksen tästä logosta: 

freebike_app_icon

 

 

2. REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI

 
Vilkku-fillareiden käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröidy joko Freebike-sovelluksessa tai täältä. Käyttäjäksi ei voi rekisteröityä Kuopion kaupungin asiakaspalvelussa tai muissa toimipisteissä.
 
Rekisteröityessäsi syötä yhteys-, maksu- ja henkilötietosi ja hyväksy Vilkku-fillareiden käyttöehdot. Ennen ensimmäistä ajoa varmista, että kaupunkipyörätiliisi on liitetty maksukortti. Päivän aikana ajetut matkat veloitetaan maksukortilta jokaisen vuorokauden päätteeksi. Maksukortilta siirretty rahasumma tulee osaksi Vilkku-fillari -tilin saldoa, jota on mahdollista käyttää käyttöoikeuksien ostamiseen tai Vilkku-fillarien lisätoimintoihin (esim. taukomaksut ja pysäköinnin lisämaksut).
 
Puhelinnumeron vahvistusta varten tulee ensin viisinumeroinen vahvistuskoodi tekstiviestillä, syötä tämä koodi Freebike -sovellukseen. Kun puhelinnumero on vahvistettu, tulee pyöräilijätunnus ja PIN-koodi tekstiviestillä. Tunnukset ovat henkilökohtaiset, älä siis luovuta niitä muiden käyttöön.

 

 

3. OSTA KÄYTTÖOIKEUS

 
Osta käyttöoikeutta kertamatkalle käyttäen minuuttihintaa (MIN-HINTA), päiväksi, viikoksi, kuukaudeksi, kolmeksi kuukaudeksi tai koko pyöräilykaudeksi. Käyttöoikeuden voimassaoloaikana voit tehdä rajattomasti enintään 30 minuutin matkoja. Vilkku-fillarin käytöstä peritään lisämaksu, kun olet fillaroinut yhtäjaksoisesti yli 30 minuutin ajan.

Ostamalla minuuttihinta -käyttöoikeuden, voit tehdä rekisteröinnin valmiiksi aiemmin ennen pyörän käyttöönottoa. Veloitus käynnistyy vasta kun otat pyörän käyttöön. Minuttihinnoittelussa vähimmäissaldo on 1 euro. Minuuttihinta -käyttöoikeus on voimassa kalenteripäivän loppuun eli klo 23:59. Uuden tuotteen voit ostaa vasta minuuttihinta -tuotteen päätyttyä. Minuuttihinta -käyttöoikeudella taukotoiminto ei ole sallittua.
 
 
Käyttöoikeuksia voi ostaa Freebike-sovelluksella tai täältä.
 
 
 

 

4. OTA FILLARI KÄYTTÖÖN

 
Voit ottaa käyttöösi minkä tahansa lähellä olevan ja vapaan Vilkku-fillarin. Vapaan fillarin löydät helposti Freebike-sovelluksen avulla. Katso tarkemmat ohjeet pyörän etsimiseen.
 
Saat Vilkku-fillarin käyttöösi skannaamalla siinä olevan QR-koodin Freebike-sovelluksella. Voit myös käyttää Vilkku-fillareita ilman Freebike-sovellusta, kun rekisteröit käyttäjätiliisi lähiluettavan kortin (esim. Waltti-matkakortin). Katso ohjeet sovelluksesta.
 
Sovellus ilmoittaa, kun pyörä on otettu käyttöön ja pyytää sinua puristamaan kyseisen pyörän jarrukahvaa. Vilkku-fillarit ovat sähköavusteisia. Aseta avustus haluamallesi tasolle Freebike-sovelluksessa ennen kuin otat fillarin käyttöösi. Sovellus muistaa valitsemasi  asetuksen myös jatkossa. Halutessasi voit käyttää fillaria ilman sähköavustusta.
 
 

 

5. FILLAROI!

 
Kun olet ostanut käyttöoikeuden, voit ajaa 30 minuutin kestoisia matkoja ilman lisämaksua. Jos kuitenkin käytät pyörää yhtäjaksoisesti yli 30 minuuttia palauttamatta sitä välillä, sinulta veloitetaan lisämaksu. Palauta fillari viimeistään kolmen tunnin kuluessa.
 
Voit asettaa Vilkku-fillarisi maksulliselle tauolle esimerkiksi kaupassakäynnin ajaksi, tämä ei koske minuuttihinnoittelua. Aseta tauko Freebike-sovelluksen kautta. Tauolle asetettu Vilkku-fillari ei ole muiden pyöräilijöiden käytettävissä.
 
Fillarointi on mahdollista vain Kuopion alueella. Katso tarkempi aluerajaus Freebike-sovelluksen tai täältä.
 
 

 

6. PALAUTA

 
Palauta Vilkku-fillari kaupunkipyöräasemalle. Voit palauttaa fillarin myös maksulliselle alueelle Kuopion keskustassa.
 
Näet kaupunkipyöräasemat ja maksullisen alueen Freebike-sovelluksesta tai täältä.
 
 
 
Kuopio - Hyvän elämän pääkaupunki
 
Käyttöehdot - Tietosuoja - Rekisteriseloste